Izleti mob

Izleti za nezaboravne trenutke: Spajanje prirode i zabave!

U blizini odmarališta “Bela Breza” prostire se mreža rekreativnih staza koje nude neodoljive mogućnosti za šetnju i istraživanje predivne prirode Zlatibora. Sa blagom klimom i slikovitim pejzažima, naše staze pružaju svakodnevnu rekreaciju i uživanje našim gostima.
Zlatibor priroda
Najpoznatije staze vode do spektakularnih prirodnih atrakcija kao što su:

 

  • Vodopad u Gostilju
  • Stopića pećina
  • Etno selo Sirogojno
  • Banja Vapa
Naši iskusni vodiči će vas rado povesti na ove izlete, pružajući vam stručno vođstvo i zanimljive informacije o bogatoj flori i fauni Zlatibora.
Vodopad Gostije

Vodopad u Gostilju

Stene prekrivene mahovinom i voda koja se probija kroz njih praveći brzake, čine impresivnu sliku ove oaze netaknute prirode. A kao kruna svega – vodopad! Mlaz vode koji pada sa oko 20 m dominira ovim prostorom.

DETALJNIJE

Vodopad Gostije

STOPIĆ PECINA

Stopića pećina se nalazi na severnoistočnoj strani planine Zlatibor, između sela Rožanstva i Trnave. Udaljena je 250 km od Beograda, 30 km od Užica, a od turističkog centra Zlatibora udaljena je svega 19 km. Iznad pećine prolazi magistralni put Zlatibor-Sirogojno, od koga je uređena prilazna staza do same pećine.

DETALJNIJE

Vodopad Gostije

SELO SIROGOJNO

Dvadeset šest kilometara od turističkog centra Zlatibor, u selu Sirogojno je jedini muzej na otvorenom u Srbiji “Staro selo”. Radovi na formiranju ovog muzeja počeli su 1979. godine. Na lokaciju od pet hektara, pored crkve Svetog Petra i Pavla, prevučene su iz svih delova Zlatibora stare brvnare, kako bi se ovde prezentovale i čuvale.

DETALJNIJE

Vodopad Gostije

BANJA VAPA

Nedaleko od Zlatibora, a najbliže selu Rožanstvo, smeštena je Tošina banja, poznata i kao banja Vapa. Ovde je sredinom sedamdesetih godina započeta izgradnja turističko-banjskog objekta ali je gradnja smrću vlasnika, Toše Lazovića, obustavljena tako da je objekat zapušten. Ipak i takav privlači pažnju neobičnim izgledom i upotpunjuje turističku ponudu i sve atrakcije Zlatibora.

DETALJNIJE

Bezbednost naših gostiju je naš prioritet, stoga su sve naše staze pažljivo obeležene i namenjene isključivo šetačima. Uživajte u opuštenoj šetnji po slikovitim predelima, udahnite svež planinski vazduh i otkrijte skrivene lepote Zlatibora.
Rekreativne staze su neodoljiv dodatak vašem boravku u odmaralištu “Bela Breza”, pružajući vam mogućnost da se povežete sa prirodom i uživate u aktivnom odmoru na jednoj od najlepših planina Srbije.

Otkrijte čaroliju prirode u srcu Zlatibora!

Dobrodošli u idilično mesto Rožanstvo, gde se nalazi naše prelepo odmaralište “Bela Breza”. Smestivši se nedaleko od centra Zlatibora, ovo magično utočište okruženo je neizmernim proplancima koji pružaju savršene uslove za odmor i rekreaciju. Uživajte u svežem planinskom vazduhu, očaravajućim pejzažima i blagoj klimi dok istražujete prelepe prirodne atrakcije u blizini, kao što su vodopadi, pećine i etno sela. Otkrijte mesto gde se priroda i udobnost spajaju, pružajući vam nezaboravno iskustvo odmaranja u srcu Zlatibora.